Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Mniej rejestracji znaków towarowych w Polsce – polskie firmy chętniej rejestrują znaki towarowe w UE

Mimo, iż maleje liczba zgłoszeń znaków towarowych w polskim Urzędzie Patentowym, to jednak polskie firmy Czytaj dalej

Znak towarowy nie może zawierać symbolu marihuany. Czy aby na pewno?

Znak towarowy nie może zawierać symbolu marihuany. Tak orzekł Sąd UE w wyroku z 12 Czytaj dalej

Agnieszka Skrzypczak na Beauty Innovations 2021

Aktualne badania wskazują, że polskie firmy nadal nie wykorzystują pełnego potencjału związanego z ochroną własności Czytaj dalej