Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Rejestracja znaku towarowego a prawa twórcy logo

Autor: Joanna Rafalska, rzecznik patentowy Znak towarowy przekazuje konsumentom informacje o źródle pochodzenia towaru/usługi, jest Czytaj dalej

Jesteśmy na Polskim Kongresie Serowarskim!

Jesień obfituje w liczne targi i konferencje branżowe, na których nie może zabraknąć Patpol! Tym Czytaj dalej

Niedostateczne ujawnienie wynalazku biotechnologicznego [Artykuł na IP-Blog.pl]

Autor: dr Katarzyna Jedynak, rzecznik patentowy Ujawnienie wynalazku powinno być dokonane w taki sposób, aby Czytaj dalej