Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Negocjacje jako sposób rozwiązywania sporów

[Autor: Nina Jankowska, rzecznik patentowy] Porozumienia dotyczące praw własności przemysłowej coraz częściej goszczą na naszych Czytaj dalej

Artykuł Agaty Granis-Rafferty w magazynie The Patent Lawyer

Czy zmienią się trendy w zakresie składania wniosków patentowych w Polsce po wprowadzeniu jednolitego patentu Czytaj dalej

Odznaka „Za Zasługi dla Wynalazczości” dla rzeczników Patpol!

Jest nam niezwykle miło poinformować, że wieloletni pracownicy naszej kancelarii, a zarazem jedni z najbardziej Czytaj dalej