Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Trzeba reagować szybko na naruszenia znaku towarowego – artykuł Kariny Rysiukiewicz w Rzeczpospolitej

Jeśli konkurencja narusza Twoje unijne znaki towarowe masz tylko 5 lat na wniesienie powództwa spełniającego Czytaj dalej

Walidacja, krótki poradnik cz.1 – Czym jest Walidacja?

Samo słowo Walidacja ma wiele znaczeń. Słownik j. polskiego definiuje walidację jako "ogół czynności mających Czytaj dalej

I co z tym San Escobarem?

Od czasu feralnej wypowiedzi ministra Waszczykowskiego w styczniu 2017 roku Internet oszalał na punkcie ?San Czytaj dalej