Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Aleksandra Kryśka została nowym członkiem INTA?s Non-Traditional Marks Committee!

Z przyjemnością informujemy, że Aleksandra Kryska, nasza ekspertka i rzeczniczka patentowa, została członkiem INTA?s Non-Traditional Czytaj dalej

Monopol na nazwę kraju. Czy nazwa kraju może być znakiem towarowym? Supermarket Islandia NIE, ale wódka Finlandia TAK?

W ostatnim kwartale 2022 r. Wielka Izba Odwoławcza Urzędu Unii Europejskiej ds. Własności Intelektualnej zastanawiała Czytaj dalej

PARP dofinansuje ochronę wynalazków polskich przedsiębiorców

W rozwiniętych gospodarkach zabezpieczanie nowatorskich rozwiązań patentami to norma. W Polsce wielu przedsiębiorców uważa, że Czytaj dalej