Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Ekspertki Patpol na konferencji Prawo Własności Intelektualnej „in action”

24 października 2024 roku nasze rzeczniczki patentowe, dr Magdalena Tagowska i dr Agnieszka Żebrowska-Kucharzyk, wzięły Czytaj dalej

Patpol wspiera projekt „Idzie RAK? Będzie ZNAK” artystki Moniki Mamzety oraz Wall Gallery

Wiele kobiet w Polsce żyje z chorobą nowotworową piersi nie zdając sobie z tego sprawy, Czytaj dalej

Zmiany w zakresie sądownictwa dotyczącego spraw własności intelektualnej zbliżają się wielkimi krokami

O zmianach w zakresie sądownictwa dotyczącego spraw własności intelektualnej dyskutuje się od dawna. Projekt, który Czytaj dalej