Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Spór o Valentino: Koegzystencja marek regulowana umownie.

Czy dwie marki o tej samej nazwie mogą współistnieć na rynku? Czy warto zawierać umowę Czytaj dalej

Dołącz do zespołu Patpol!

Poszukujemy rzeczników patentowych/aplikantów rzecznikowskich w dziedzinach mechaniki i nauk przyrodniczych. Rzecznik patentowy/ aplikant rzecznikowski – Czytaj dalej

Domena publiczna i sztuczna inteligencja – czy to rzeczywiście „bezpieczne źródło”?

W dobie dynamicznego rozwoju sztucznej inteligencji coraz więcej twórców i firm korzysta z utworów dostępnych Czytaj dalej