Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Sprzedaż towaru tylko za zgodą właściciela znaku towarowego – Artykuł Jakuba Słupskiego i Kariny Wronki w Rzeczpospolitej

Autorzy: Jakub Słupski LL.M, Karina Rysiukiewicz Ciężar wykazania, iż określone egzemplarze towarów zostały wprowadzone na Czytaj dalej

Postępowanie sprzeciwowe w Polsce: zalety i wady – najnowszy artykuł Aleksandry Kryśki w The Trademark Lawyer

W najnowszym wydaniu anglojęzycznego magazynu The Trademark Lawyer Aleksandra Kryśka wyjaśnia procedurę wnoszenia sprzeciwu wobec Czytaj dalej

Dołącz do zespołu Patpol

Obecnie do zespołu Patpol poszukujemy studenta lub studentkę jednego z wydziałów technicznych Politechniki Warszawskiej z Czytaj dalej