Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Procedura koncyliacyjna w ramach postępowania przed UPRP w świetle projektu nowelizacji ustawy pwp [Artykuł na IP-Blog.pl]

Autor: Dominika Fallach, Patpol Legal Nowelizacja prawa własności przemysłowej zbliża się wielkimi krokami. Obecnie, ustawa Czytaj dalej

E-commerce a ryzyko naruszenia praw IP [Artykuł na IP-Blog.pl]

Autor: Karina Rysiukiewicz, radca prawny w Patpol Legal Handel elektroniczny przeżywa obecnie swój rozkwit. Szczególnie Czytaj dalej

Patpol i ScanVet świętują Światowy Dzień Własności Intelektualnej [Video]

Z okazji tegorocznego Światowego Dnia Własności Intelektualnej, Patpol przygotował dla Państwa krótkie wideo z wywiadem Czytaj dalej