Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Wielkanoc na patencie – co mają wspólnego jajka, zajączki i kurczaczki z IP?

Wielkanoc to nie tylko czas rodzinnych spotkań, kolorowych pisanek i świątecznych dekoracji. To również intensywny Czytaj dalej

Patent europejski o jednolitym skutku ? co się zmieni? [Artykuł na IP-Blog.pl]

Autor: Maciej Fajkowski, specjalista ds. patentów Jednym ze sposób uzyskania ochrony patentowej na terytorium państw Czytaj dalej

Międzynarodowe wydarzenia branżowe

Tej jesieni nasze ekspertki wzięły udział w wielu międzynarodowych konferencjach branżowych poświęconych ochronie znaków towarowych. Czytaj dalej