Aktualności

Barbara Milczarek dla magazynu branżowego AGRO Industry.

W najnowszym artykule dla portalu branżowego AGROindustry Barbara Milczarek, rzecznik patentowy i ekspert w dziedzinach chemii, farmacji i biotechnologii, przybliżyła możliwości ochrony wynalazków w branży piwowarskiej, która – jak się okazuje – nadal może mieć swoje tajemnice.

Czy można opatentować sposób wytwarzania produktu, mimo iż finalny wyrób jest powszechnie znany od tysiącleci?

Oczywiście.

Zachęcamy do przeczytania całego artykułu.


Grzegorz Wodecki na Energy Industry Mixer 2021

Już 8 czerwca 2021 Grzegorz Wodecki, specjalista ds. patentów w Patpol ...

Nazwy substancji czynnych w świetle przepisów prawa własności przemysłowej

Autor: Joanna Rafalska, rzecznik patentowy. Definicja znaku towarowego i charakterystyka zdolności odróżniającej z uwzględnieniem segmentu Czytaj dalej

Badanie znaku towarowego przed rejestracją

Dlaczego warto przeprowadzić badanie zdolności rejestrowej znaku towarowego przed rejestracją - wyjaśnia Paweł Kochańczyk w Czytaj dalej